18

SPECIALISATIEJAAR WINKELBEHEER EN ETALAGE Ben je vlot en sociaal? Kan je zelfstandig beslissingen nemen? Ben je sterk en nauwkeurig in het organiseren? Wil je je vervolmaken in een beroepsgerichte richting met veel verantwoordelijkheid en een algemene basisvorming? Het specialisatiejaar Winkelbeheer en etalage biedt je de ideale leidraad om later een commerciële en/of administratieve functie in de detailhandel te bekleden. Je verwerft kennis rond de verschillende beheersaspecten: opvolgen van de voorraad, het commercieel assortiment, berekening van prognoses, ... Een modern winkelbedrijf runnen vergt knowhow op allerlei vlakken: een inslaande reclame, de geschikte kredietvorm, kostenberekening, ... Dit jaar opent de weg naar diverse functies in de retailsector: eerste verkoper, afdelingshoofd, gerant, franchisenemer, zelfstandig winkelier, ... Facetten als creativiteit, organisatievermogen, samenwerking en contactvaardigheid zijn onontbeerlijk binnen de opleiding. JOUW TOEKOMSTMOGELIJKHEDEN Na het behalen van je diploma secundair onderwijs kan je starten als eerste verkoper, afdelingsverantwoordelijke of floormanager, gerant, assistent van de filiaalleider, ... Je kan een aansluitende Se-n-se opleiding volgen en je zo verder specialiseren in bijvoorbeeld verkoop en distributie. Je mag ook starten in een HBO5 opleiding als winkelmanagement of logistiek. In bepaalde richtingen van het hoger onderwijs mag je in een aansluitende professionele bachelor starten. Er zijn ook opleidingsmogelijkheden in het Volwassenonderwijs, bij Syntra, de VDAB, … TOELATINGSVOORWAARDEN EN GETUIGSCHRIFTEN Het zesde jaar secundair onderwijs met vrucht hebben beëindigd in een overeenstemmende studierichting: - BSO Verkoop en Etalage - BSO Kantoor - BSO Mode-verkoop - TSO Handel Voor BSO-afgestudeerden: diploma secundair onderwijs Voor TSO afgestudeerden: studiegetuigschrift van het zevende specialisatiejaar. Kalkstraat 26 9100 Sint-Niklaas Tel. 03 760 41 00 [email protected] www.portusberkenboom.be

19 Publizr Home


You need flash player to view this online publication